Adelbert - bergwandelreis Großvenediger

2007

 
 

De laatste...
De bergwandelreis van 2007 was de laatste reis onder de bezielende leiding van de heer Hakkeling. Hij begon in 1989 met deze bergwandelreizen, na zijn reis naar Wenen en de reizen naar Berlijn.
Met hem traden ook de heer Bodrij en de heer van Soest terug, om het stokje door te geven aan de jonge garde van het Adelbert.


De leerlingen

De namen van de leerlingen zijn uit privacy overwegingen verwijderd.


Begeleiders

De heer Bodrij, de heer Hakkeling (reisleider), de heer Voogd, de heer van Soest, mevrouw van der Zwart-Hartgerinken en de heer van Zwicht.

Uitgevoerd programma


Proeftocht
De foto-impressie begint met enkele beelden van de proeftocht. Tijdens de proeftocht worden de materialen getest, met name de bergschoenen.

Zaterdag

Na een prima reis arriveerden we zaterdagochtend rond 10.30 uur in Neukirchen bij ons onderkomen Bärngartenhof. Kamers inruimen, lunchen en 's middags een eerste kleine wandeling.


Zondag

Wat een prachtig weer! Een mooie tocht gelopen vanuit Neukirchen (941 m) naar de Frühmesser (2233 m).


Maandag

Met de bus naar de Kaiser-Franz-Joseph-Höhe (2369 m). Daar eerst het gletsjerijs op en vervolgens een mooie wandeling langs het stuwmeer naar het Karl Volkert Haus.


Dinsdag
Een tussendag met mountainbiken, touwparcour en tokkelen, met als uitsmijter de Flying Fox!


Woensdag - start van de koninginnetocht

Hoogtepunt -ook letterlijk- is de driedaagse tocht. Woensdagochtend vertrekken de leerlingen in groepjes met een kaart vanaf de parkeerplaats onderaan de dam van Speicher Durlaßboden naar Finkau (1420 m). Na een pauze bij Finkau lopen ze door naar de materiaallift van de Zittauerhütte (1900 m). Van hieruit loopt de groep gezamenlijk naar de Zittauerhütte (2328 m). Rond 18.00 uur is iedereen boven.


Donderdag
Een klein groepje met blessureleed daalt met de heer Hakkeling weer af naar Finkau. Zij gaan terug naar Bärngartenhof en komen donderdag via een andere route weer bij ons.

De anderen lopen omhoog naar de Rainbachscharte (2724 m). Op dit hoogste punt van de reis maken we de groepsfoto. Wat een prachtig uitzicht op zowel het Krimmler Achental als het Gerlostal!


Maar nu naar beneden... Via een gezekerde route met staalkabels, een stalen trap en een lang touw bereikt iedereen, eventueel wat bibberend, de onderzijde van de Scharte.


Vervolgens nog een lange weg omlaag naar het Krimmler Tauernhaus (1631 m). Gelukkig hoeven we ons onderweg niet te vervelen, om ons heen kunnen we genieten van het schitterend alpine landschap!


Even na 16.00 uur zijn we bij het Tauernhaus. Een klein uur later komt het groepje van de heer Hakkeling aan. Zij zijn vanuit de omgeving van Krimml omhoog gelopen.

Tja, dat wordt dan alweer de laatste overnachting!


Vrijdag
‘s Ochtends de wat saaie weg omlaag, het laatste deel via de mooie maar zeer toeristische route langs de Krimmler Wasserfall. Onderaan de waterval bij Krimml worden we opgewacht door onze buschauffeurs Henri en Rob. In korte tijd zijn we weer bij Bärngartenhof. Na de lunch de kamers opruimen, wat nagenieten op het terras bij Franz en Herta, nog even naar de Bila, de barbecue en dan rond 20.00 uur de bus in! De terugreis verloopt zeer voorspoedig, we arriveerden zaterdagochtend even voor half negen bij het Adelbert.


Berggeiten

Alle deelnemers aan de bergwandelreis 2007 zijn inmiddels bevorderd tot berggeit. Donderdagavond zijn de versierselen verbonden aan deze Orde in het Krimmler Tauernhaus uitgereikt.


Bedankt!

Berggeiten, hartelijk bedankt voor jullie sportiviteit, behulpzaamheid en gezelligheid: het was een superreis!


Bärngartenhof in Neukirchen am Großvenediger - ook dit jaar weer ons ‘basiskamp’