Skiën - kerst 2008

 
 

Geen Gudrun meer
Pas in oktober 2008 bereikte ons het droevige bericht dat onze gastvrouw Gudrun Lord van Haus Michaela uit Großarl, op 10 juni 2008 op 51-jarige leeftijd was overleden. Hiermee kwam een triest einde aan onze heerlijke vakanties bij haar. Van de erfgenamen hoorden we dat het huis voorlopig niet verhuurd wordt.

Wat nu...
Oktober 2008, vind dan nog maar eens een onderkomen voor een groep van 18 personen...
Dankzij Franz Nindl, onze vriend uit Neukirchen, hebben we toch nog iets gevonden: Landhaus Gandler. Een eenvoudig onderkomen, van de vriendelijke maar wat chaotische Peter Gandler.


 

Neukirchen am Großvenediger - Landhaus Gandler

De omgeving van Landhaus Gandler met Neukirchen

Op de ski’s
Maandag 22 december de eerste skidag, wat een #%$% weer, striemende regen en sneeuw en geen zicht. Wel de dalafdaling gemaakt, maar die was door de plus-temperaturen beneden papperig en nat.
Dinsdag liet het weer zich van een betere kant zien: goed zicht, regelmatig zon en koud. Het skigebied van Neukirchen blijkt -zoals verwacht- toch wel èrg klein.
Woensdag schitterend weer! Het grootste deel van de groep ging skiën in Neukirchen. Kees, Peggy en Jack gingen naar Hollersbach om het skigebied van Kitzbühel aan een nader onderzoek te onderwerpen: wat een prachtig gebied, ruime pistes, lekker meters maken!
Donderdag en vrijdag heerlijk geskied bij volle zon, maar... èrg koud, met name ‘s middags als de zon weer achter de bergen zakt.

Schrikken
Donderdag opgeschrikt door problemen met Ad (de vader van Peggy). Ligt nu in het ziekenhuis in Mittersill.

Donderdagavond gegeten in het restaurant van Peter Gandler in Bramberg. Daar ontmoetten we ook de broer van Cockie, zijn vrouw en vrienden.

Ruhetag
Zaterdag namen velen een ‘Ruhetag’: lezen, studeren, puzzelen, internetten, boodschappen doen enz. De anderen gingen skiën in Hollersbach.

Alweer de tweede week
Het blijft maar prachtig weer! De temperaturen op de bergen worden milder, zo rond het vriespunt overdag, maar in het dal nog steeds strenge vorst.

Königsleiten / Gerlos
Ook een dag geskied in het gebied van Königsleiten / Gerlos: mooi gebied, leuk!

Met Ad gaat het inmiddels -woensdag- een stuk beter. Hij zal waarschijnlijk zondag of maandag per ambulance naar Nederland vervoerd kunnen worden.

We gaan strakjes oud en nieuw vieren in ons ‘Landhaus’. Zoals ze hier zeggen: “ein guten Rutsch!”.

Ein gutes neues Jahr!
In het nieuwe jaar nog een paar dagen skiën. We vermijden de drukte -dus Neukirchen- en stappen op in Hollersbach. Het weer blijft prachtig, evenals de sneeuw.

Vrijdagochtend rond 7.30 uur weer richting Nederland, na een hartelijk afscheid van Peter Gandler, die oh zo hoopt dat we met kerst 2009 weer terugkomen.
Na een prima reis zijn we rond 18.00 uur weer thuis.

Landhaus Gandler