Skiën
Ik ben pas op m’n 24ste met skiën begonnen, dat was in 1971. De eerste jaren ging ik met een vriend, zijn ouders en vaak nog meer vriend(inn)en van de familie skiën met Pasen in Tschagguns.
Al spoedig had ik de smaak te pakken en ging ik ook met kerst, de herfstvakantie en later ook nog in de zomer op de gletsjers skiën. Inmiddels ben ik ruim 100 keer op skivakantie geweest. Meestal in Oostenrijk, maar ook in Italië, Frankrijk en Zwitserland.
Kerst 2010 verliep voor mij niet zo prettig. Bij een ‘gewone’ draai hoorde ik een knap in m’n knie en was het skiën voorbij. De quadricepspees bleek gedeeltelijk afgescheurd.
De drie jaren daarop lukte skiën niet, langlaufen was overigens geen probleem, maar kerst 2014, dankzij alle oefeningen, heb ik zowaar weer kunnen skiën,
top!

 
De Plek van Jack
Op deze site staat informatie over onze vakanties van 2004 t/m 2012. Ze zijn ingedeeld  in korte vakanties, zomervakanties, wintersport en reistips. De vakanties vanaf 2013 staan op m'n nieuwe site. 


http://www.jackvans.nl/PlekvanJack/Ertussenuithttp://www.jackvans.nl/PlekvanJack/Ertussenuithttp://www.jackvans.nl/PlekvanJack/Zomer/Rugen_(1).htmlhttp://www.gekopskien.euhttps://www.jackvans.eu/tips.htmlhttps://www.jackvans.eushapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1shapeimage_4_link_2shapeimage_4_link_3shapeimage_4_link_4shapeimage_4_link_5

Zomervakanties

Onze zomervakanties spelen zich af in Europa. Vroeger gingen we met de kinderen altijd naar naturistencampings  in Frankrijk. Omdat Lilian rugproblemen heeft, zit kamperen er niet meer in en overnachten we in hotels.
We gaan er nu samen op uit, vaak naar Duitsland, maar ook naar Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Frankrijk, Slovenië, Schotland en Ierland.

Korte vakanties

We gaan er graag een paar dagen tussenuit, (berg) wandelen, steden bezoeken, shoppen, lekker eten enz. Dat doen we soms in eigen land, maar meestal in één van onze buurlanden. Duitsland heeft onze voorkeur. Op korte afstand vind je er een bergachtig en afwisselend landschap, interessante steden, vriendelijke mensen en prettige prijzen.