Haus Feldmaus
Er even een paar dagen tussenuit met zoon Joost in de meivakantie. Op zoek naar een rustige bosrijke omgeving in een bijzonder hotel, originele maar goede maaltijden, lekker wandelen en stedenbezoek? Dan is Haus Feldmaus een goede keuze.


Meivakantie 2004 - Olzheim

Olzheim

Wandelen

Voor wandelingen in de Eifel en andere regio's, maak ik veelal gebruik van de gidsen van Bergverlag Rother: de Rother Wanderführer.

Aan het eind van zo'n wandeling - nr. 28 - kwamen we rond het middaguur in Birresborn en hebben daar in "Hotel-Restaurant zur Krone" prima geluncht met als hoofdgerecht een aspergeschotel, heerlijk!

Trier

Op een klein uur rijden van Olzheim ligt de oudste stad van Duitsland, Trier. Deze stad met een gezellig centrum en oude cultuurmonumenten is altijd de moeite van een bezoek waard!

Haus Feldmaus

Haus Feldmaus ligt 300m buiten Olzheim, richting Schnee Eifel (Schneifel). Het hotel ziet er van buiten al bijzonder uit. Ook de inrichting is origineel, met veel kunst. Er is een zeer uitgebreide bibliotheek en natuurlijk is ook de ‘Feldmaus’ zelf aanwezig.