Krokusvakantie 2012 - Maikammer

Maandag - reisdag

Op ons gemak rijden we maandagochtend 20 februari naar Hotel Residenz Immenhof in Maikammer in de Pfalz. De reis verloopt voorspoedig. Rond een uur of twee, als we in de buurt van Mönchengladbach zijn, belt Joost: ‘Jullie zijn de beautycase vergeten.’ Vanwege de ‘beauty’-spullen niet zo’n probleem, maar wèl vanwege m’n lenzen, pillen enz. ‘Even’ terug dan maar. Joost is ons gelukkig een stukje tegemoet gereden, wat ons toch weer een uur scheelde. Uiteindelijk zijn we rond 18.30 uur in ons hotel.
De ontvangst is uitermate vriendelijk en de kamer ziet er goed uit. Na een wijntje uit de streek in de lounge, aan tafel voor het diner. Mmm, valt wat tegen: de kok houdt nogal van room en het eten is nogal vet.

Hotel Residenz Immenhof in Maikammer

Dinsdag
Wat een prachtig weer! ‘s Ochtend naar Neustadt a/d Weinstraße. Aardig plaatsje, maar vanwege de carnaval behoorlijk uitgestorven. Dan nog maar even naar een topje in het Pfälzerwald, de Kalmit met 673,3 m. Goed gelucht in het uitgestorven restaurant van het Parkhotel in Landau

Woensdag
Opnieuw mooi weer! Heerlijk geluncht in Deidesheim in Gasthaus Zur Kanne.


Donderdag

In Neustad an der Weinstraße kleding gescoord voor Jack bij Engbers. Lilian vond een heerlijke parfum. ‘s Middags goedkoop geluncht in Gasthaus zur Post.

Vrijdag - reisdag
Op ons gemak onze spullen gepakt en uitgecheckt. We rijden gezellig langs de Rijn binnendoor richting Koblenz, even voor deze stad pakken we de A61 op. Als we bijna in Nederland zijn begint het te miezeren.

Terugblik
Een leuke week met overwegend mooi weer. Deze streek zal wat verder in het seizoen beter tot zijn recht komen, als de talloze wijngaarden in deze streek er fris groen uitzien.